Gezinshuizen in Nederland

ALGEMENE INFORMATIE

Actuele gegevens over gezinshuizen staan in de VWS-brochure over gezinshuizen. Er zijn diverse filmpjes over gezinshuizen op Youtube.

logo gezinshuis.com nieuwDe organisatie Gezinshuis.com ontwikkelt duurzame gezinsvormen uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Op dit moment zijn er ruim 100 gezinshuizen operationeel binnen onze franchiseformule. Via een kaart of postcode kun je ze allemaal vinden.

twentse-gezinshuizen

In Twente werken gezinshuizen samen onder de vlag van ‘Twentse Gezinshuizen’ en in de Achterhoek onder de naam Achterhoekse Gezinshuizen.

Veel jeugdzorginstellingen hebben gezinshuisouders in dienst of een franchise overeenkomst met Gezinshuis.com. Er is een duidelijke beweging gaande van ombouw van leefgroepen naar kleinschalige gezinshuizen en (intensieve) ambulante hulp. Voorbeelden:

Leading the life you wantEn dit plaatje zegt veel over gezinshuisouders (klik op het plaatje).

Er is ook een (nieuwsbrief) keurmerk voor gezinshuizen.

 

BIJZONDERE GEZINSHUIZEN

Gezinshuis.com biedt de volgende bijzondere gezinsvormen aan.

  • Gezinsgroep; één of meer pedagogische medewerkers werken mee. Zes tot acht kinderen.
  • Remihuis; specifiek gericht op ASS problematiek. Maximaal twee kinderen.
  • Gezinshuisboerderij; de werkzaamheden op de boerderij zijn structuurbepalend. Drie tot vier kinderen.
  • Gezinshuis-plus; specifiek voor de zwaardere jeugdzorg. Maximaal vier kinderen. (Factsheet)
  • Gezinshuis voor jonge moeders; voor opvang van moeder en kind.
  • Crisisgezinshuis; voor snelle hulp en opvang.
  • Gezinshuis met begeleid wonen; het kind (18+) woont niet bij het gezin, maar wel op het erf. Zij wonen zelfstandig, maar hebben 24 uur per dag ondersteuning ter beschikking.

Het therapeutische gezinshuis The Mix van Stichting Jeugdzorg Sint Joseph (SJSJ).
In een huiselijke omgeving met regels en structuur wordt een woonplek voor zes jongeren met een machtiging gesloten jeugdzorg (jongens én meisjes) geboden. Het gezinshuis, dat begin november vorig jaar haar deuren opende, is een vervolgtraject na ontslag uit de gesloten of besloten afdeling van Icarus (onderdeel van SJSJ). De jongeren wonen in het huis samen met het gezinshuisouderpaar, dat verantwoordelijk is voor de begeleiding en zorg van de jongeren. De gezinsleden worden intensief begeleid door een team van professionals.

Gezinshuis Nieuw LevenEen gezinshuis voor moeder en kind: Gezinshuis Nieuw leven.

Een selectie uit het aanbod van gezinshuizen in Nederland

Welkom op de website van Gezinshuis Kilimbaja Kunda, Mandinka voor ‘Huis van Eenheid & Saamhorigheid’, omdat ieder kind een Thuis verdient.

GezinshuisKnuzz_Wiezijnwij_Wie-zijn-wij_20150219105727_1.jpgSwaenenest.pngGestart in 2018 ’t Swanenest.

Rond 2011 zijn we de eerste stappen gaan ondernemen om ons eigen gezinshuis te starten. Gezinshuis Knuzz.

Gezinshuis Bon Courage Gezinshuis Bon COuragewil een bijdrage aan de levensvreugde van jongeren bieden en daar zullen wij ons geluk weer uit halen.

Gezinshuis Oostenwind Geszinshuis Oostenwindstreeft er naar de begeleiding constant te verbeteren en kwaliteit te waarborgen.

gezinshuis-bij-de-bronGezinshuis Plus. In gezinshuis BijDeBron wonen jongeren (onder de 18 jaar) en ouderen (boven de 18 jaar) samen.

 

WeesthuisGezinshuis ‘Wees Thuis’: ‘Kinderen hebben mensen nodig die wezenlijk bij ze betrokken zijn’.

Gezinshuis De Schutse B.V. staat in Zaltbommel. logo-gezinshuis-schutseSamen met 6 jongeren wonen we in een ontzettend mooi pand.

logo-de-vlindersGezinshuis De Vlinders: Wij bieden de mogelijkheid voor een kind om te ontdekken wie ze zijn en zich verder te ontwikkelen.

Gezinshuis (Jozua) zijn, doe je niet alleen met je gezin. In ons gezinshuis zijn er ook een aantal mensen die ons ondersteunen. gezinshuis-jozuaDaarbij valt te denken aan oppassen, de was doen, schoonmaken en helpen met koken.

gezinshuis-nij-begjinDe missie en visie van gezinshuis “In Nij Begjin” is gericht op het opvoeden van kinderen in een zo normaal mogelijke situatie, liefst thuis, bij hun eigen ouders.

gezinshuis-alles-kidsAlles Kids wordt geleid door het echtpaar Meijer. Als gezinshuis zorgen wij voor kinderen en jongeren gedurende een bepaalde tijd van hun leven.

gezinshuis-talenten-van-de-toekomstWelkom op de website van Gezinshuis Talenten van de Toekomst.

gezinshuis HartemanGezinshuis Harteman is een plek waar kinderen, die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, leren en leven in gezinsvorm.

Gezinshuis de veenhoopAls Gezinshuis De Veen Hoop willen we niet enkel een plek zijn om te wonen, maar vooral een plek  waar de kinderen hun eigen identiteit mogen ontplooien binnen een normaal gezinsleven.  

‘Het Talenten-huis’ Een steuntje in de rug. Sommige jongeren hebben dit korte of langere tijd nodig.gezinshuis-talentenhuis

Gezinshuis De PuzzelGezinshuis De Puzzel. We hebben voor deze naam gekozen omdat het leven vaak een Puzzel is voor onze jongeren.

Gezinshuis Belle KeurmerkGezinshuis Belle in Heino: We vinden het belangrijk dat jongeren gerespecteerd en geaccepteerd worden om wie ze zijn en niet om hoe hun gedrag eruit ziet.

logo t huysGezinsKring ’t Huys  Samen met een heleboel mensen vormt GezinsKring ’t Huys een gemeenschap waarin kinderen die niet kunnen opgroeien bij hun ouders een thuis vinden.

logogezinshuisdekantelaarGezinshuis de Kantelaar  Wij zijn hier volledig ingeburgerd, waardoor kinderen en jongeren kunnen ingroeien in een duidelijk en overzichtelijk netwerk.

Gezinshuis BorneGezinshuis Borne Wij willen ons steentje bijdragen door op deze manier de kinderen de veiligheid van een gezinssituatie te laten ervaren.

Gezinshuis Hart voor de zaak BergambachtGezinshuis Hart voor de Zaak. Daar waar de relatie niet wordt aangegaan, ontstaat geen verbinding. Kinderen leren als er wederkerigheid is. Gezinshuis Selah

Gezinshuis Selah. Gezinshuizen zijn in de kern sociale gemeenschappen waar deze jongeren geaccepteerd worden, perspectief krijgen.

Gezinshuis BethesdaGezinshuis Bethesda. Ook kinderen en jongeren die geen christelijke achtergrond hebben, zijn meer dan welkom in ons gezinshuis. Het Remi-huis is een gezinshuis voor kinderen met speciale problematiek. Meer informatie en een artikel over het Remi-huis.

Stichting ABIn het gezinshuis van de Stichting A & B wonen kinderen/jongeren met verschillende beperkingen. Wij hebben vrij strenge, consequente regels.

Gezinshuis BombusGezinshuis Bombus. Elk kind is uniek, en dit vraagt om een unieke individuele methodische werkwijze die effectief functioneert bij de behoeften van het kind. Gezinshuis Weesthuis

Gezinshuis Weesthuis. Wij verlenen een 24-uurs zorgaanbod aan kinderen die door Intermetzo vanwege hun thuissituatie bij ons zijn geplaatst.

Youbeewell-website-logo1Gezinshuis Youbeewell.com Een gezinshuis is een perfecte combinatie tussen enerzijds een gewoon gezin en anderzijds professionele zorg op maat voor ieder kind afzonderlijk.

De Bosk logo-newDriestroomhuis De Bosk Belangrijke onderdelen in het gezin zijn saamhorigheid, geborgenheid en structuur. Ieder kind heeft recht om in een dergelijke omgeving op te groeien, zich te kunnen ontplooien en daarmee als volwassene de maatschappij in te kunnen gaan.

Dromenlijn_logo21-e1415713375553Gezinshuis Dromelijn biedt op kenmerkende wijze kleinschalige opvang, variërend van maanden tot jaren. Met de warmte van het gezin, een duidelijk accent op het “gewone” leven. Een artikel in de Asser Courant (februari 2015) over dit gezinshuis.

Gezinshuis KroonGezinshuis Kroon. Ons hoofdmotto is: ‘Je komt er wel … soms duurt het wat langer’. logo_kronendak

Gezinshuis Het Kronendak is een gezinshuis voor kinderen met een verstandelijke beperking. Het gezinshuis staat in Castricum.

Gezinshuis Zorg voor zorg. Onno Fokker en Susan van Bruggen runnen sinds kort aan de Borculoseweg in Neede hun eigen gezinshuis.logo-zorg-voor-zorg-11 Ze vangen kinderen op die door omstandigheden niet thuis kunnen blijven wonen. “Het is een verrijking voor ons leven.”

Spinning WheelGezinshuis Spinning Wheel. Vanaf 9 december 2014 staat ons gezinshuis in een nieuwe straat in Alphen aan den Rijn.

Maasbracht GezinshuisGezinshuis Maasbracht probeert vanuit een positieve instelling, duidelijke structuur en regels (welke voor ons normale leefregels zijn) kinderen een veilig, warm en gezellig thuis te bieden en hen te begeleiden naar een zelfstandig bestaan.

Driestroomhuis DidamDriestroomhuis Didam is een landhuis in Didam. In het huis bieden het zorgechtpaar Jan en Sandra Kruitbosch, samen met hun drie kinderen Nikita, Noa en Nadia, op dit moment onderdak aan meerdere kinderen met een licht verstandelijke beperking en een vorm van gedragsproblematiek.

Gezinshuis de ArkGezinshuis de Ark opent in mei 2015 haar deuren. Het Christelijk geloof is de basis, van waaruit zij hun werk doen.

Gezinshuis GentleIn Huissen staat Gezinshuis Gentle. In ons gezinshuis, vinden wij ruimte voor eigen ouders heel belangrijk.

Gezinshuis AlbergenOp 6 juli 2015 opent Gezinshuis Albergen. Zorgaanbieder Trias huurt Wieringa en Logtenberg in voor het leveren van de zorg en het begeleiden van de kinderen.

In Oss staat het gezinshuis Vrolijk. Gezinshuis VrolijkHun missie: alle uithuisgeplaatste kinderen die niet meer thuis kunnen wonen hebben recht op een ‘’georganiseerd huis’’.

Gezinshuis Saasveld: Gezinshuis SaasveldGezinshuis Saasveld is gevestigd in het dorp Saasveld een klein plaatsje in de streek Twente. Noaberschap is hier nog erg belangrijk.

Gezinshuis De BrugIn Heerewaarden staat gezinshuis De Brug. Een plek die de brug vormt tussen het verleden en de toekomst.

Gezinshuis Klein AgteveldGezinshuis Klein Agteveld is in 2014 van start gegaan. Sinds 2014 zijn we gezinshuis geworden en doen we daarnaast nog een stukje flexibele opvang.

logo-dromendurvendelenGezinshuis Dromen Durven Delen biedt een gezinssituatie waarin kinderen tot rust komen, hun trauma’s gaan verwerken, zichzelf mogen zijn en waarin zij zich gaan ontwikkelen tot krachtige, gelukkige mensen.

Midden in ’t Harde, in een gewoon huis, aan logo gezinshuis bloempjeeen gewone straat vind je gezinshuis Bloempje.

logo gezinshuis oostenwindGezinshuis Oostenwind is in januari 2015 gestart. In de aankomende maanden zal ons gezin aangevuld worden met 3 gezinshuiskinderen.

Gezinshuis de Veen HoopAls Gezinshuis De Veen Hoop willen we niet enkel een plek zijn om te wonen, maar vooral een plek  waar de kinderen hun eigen identiteit mogen ontplooien binnen een normaal gezinsleven.

n de wingerdStichting In de Wingerd in Wapenveld (Gld) opende zaterdag 31 oktober een woonruimte voor jongeren in de jeugdzorg van 18 jaar en ouder.

gezinshuis aventurijnWij zijn huisouders van Aventurijn. Aventurijn is een leefgemeenschap met een gezinskarakter voor maximaal vier zorgvragers met een verstandelijke beperking. 

logo_tomorrow1Vanaf 1 augustus 2015 staan de deuren van ons gezinshuis Tomorrow in Middelburg open.

gezinshuis Oso LobiGezinshuis Oso Lobi. Alle levensbeschouwingen en geloofsovertuigingen worden in ons huis gerespecteerd.

Gezinshuis Taurangahaumaru. De naam komt uit het Maori en betekent vrij vertaald ” veilige haven”.

gezinshuis-chananja-dick-marjolein1Gezinshuis Chananja. Samen met ons gezin is het ons verlangen om jongeren te helpen, te ondersteunen en richting te geven in hun leven

Swaenenest.png

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.