Beeld & Geluid

Met beelden en geluid is soms een betere indruk beeld te geven over verschillende gezinsvormen, ideeën en standpunten over jeugdhulp en opvoeding. Hieronder een keuze.

  • Fotoserie week van de pleegzorgVooral voor tieners is het vaak moeilijk een pleeggezin te vinden. Daarom maakte fotograaf Ananda van der Pluijm in opdracht van Stichting een prachtige fotoserie.
  • Op vrijdag 25 september 2015 was de première van de onderwijsreeks filmpjes ‘HOW TO SURVIVE PLEEGZORG’, een serie van 5 films gemaakt door jongeren en stichting STUK, over hoe het is om in een pleeggezin terecht te komen.
  • Orthopedagogisch centrum Ambiq is partner van de Alliantie Kind in Gezin. José Schilderinck (Raad van Bestuur) vertelt in dit korte filmpje waarom uithuisgeplaatste kinderen met een licht verstandelijke beperking het beste gedijen in een vervangende gezinssituatie.
  • De Nederlandse Vereniging Pleegouders maakte een film van de complimentenactie voor pleegouders in 2015.
  • Een dag uit het leven van een gezinshuis. Dailymotion.
  • Diverse filmpjes over gezinshuizen op zMP3.Stream.
  • Jonge mensen vertellen over hun ervaring met pleeggezin en gezinshuis. Ze doen dat tijdens een de workshop ‘Ieder Kind in een Gezin’, die de Taskforce Kind in Gezin verzorgde op 21 op november in Arnhem. De Taskforce is een initiatief van de Alliantie Kind in Gezin. De film duurt iets meer dan 5 minuten.
  • In september en oktober 2014 heeft RTL Nederland, in opdracht van FCB en sociale partners, een serie uitgezonden over werken aan jeugdproblematiek in Nederland: ‘Ieder huisje…’ Familieverhalen uit het echte leven. Meer informatie op de site van FCB of direct naar RTL Nederland.NCRV Document maakte een documentaire over het gezinshuis van Miriam en Frans Erlings. De trailer. De gehele documentaire is te koop.
  • Veel filmpjes zijn te bekijken op het Youtube kanaal van de Rudolphstichting.
  • Gezinshuis de Zwanenhof: kort filmpje over de voorbereiding van dit gezinshuis van Rubicon Jeugdzorg.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.