Onderzoek Gezinsvormen

Op deze pagina verzamel ik relevant onderzoek over gezinsvormen, uithuisplaatsing, effectiviteit van interventies, e.d. Het gaat hierbij om allerlei soorten onderzoek en onderzoeksinstellingen. Ik rangschik afzonderlijke onderzoeken op deze pagina zo veel mogelijk op thema. Op een sub pagina vind je een overzicht van onderzoeksinstituten en databanken. Op een tweede sub pagina vind je links naar door mij besproken onderzoeken.

Onderzoek: eerste aangewezen zorgvorm bij uithuisplaatsing. Wanneer jeugdigen opgroeien onder risicovolle opvoedingsomstandigheden en deze middels ambulante (dag)hulp onvoldoende verbeteren, kan worden gekozen voor een (tijdelijke) uithuisplaatsing om het kind te beschermen tegen een dreigende verstoorde psychosociale ontwikkeling. Middels (longitudinaal) vergelijkend onderzoek wordt onderzocht welke criteria in deze situatie voorspellen wat de eerst aangewezen zorgvorm bij uithuisplaatsing is.

Matching. Kirti Zeijlmans voert een studie uit naar de factoren die het beslissingsproces in matching beïnvloeden in de bestandspleegzorg. Promotieonderzoek: Het besluitvormingsproces van matching in de bestandspleegzorg. Bron: Rijks Universiteit Groningen. Link naar het profiel van Kirti Zeijlmans met meer informatie.

Transitie en decentralisatie jeugdzorg. De Erasmus Universiteit Rotterdam Bestuurskunde onderzoekt de gevolgen van de decentralisatie van de jeugdzorg voor de jeugdzorgprofessional. Dit is een grootschalig, meerjarig onderzoek onder leiding van prof. dr. Bram Steijn. Bron: Erasmus University Rotterdam. Link naar de onderzoek pagina EUR.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.