Agenda

Dit is een selectie uit het aanbod van evenementen, dat interessant is voor gezinshuisouders, pleegouders en alle anderen die zich met gezinsvormen bezig houden.

Agenda komende maanden

Dit is een selectie van evenementen direct gerelateerd aan ‘gezinsvormen’ en (professionele) opvoeders.

Woensdag 1 tot en met 8 november 2017: de Week van de Pleegzorg . Zie voor het overzicht van de activiteiten op de site van De Week van de Pleegzorg.

Op 6 november 2017 wordt de ‘Voor de Jeugddag 2017’ georganiseerd.

De Voor de Jeugd dag is een jaarlijks terugkerend congres/festival en is een initiatief van de ministeries van VWS, VenJ, OCW en de VNG en wordt uitgevoerd door VNG Congressen en het Nederlands Jeugdinstituut.

16 november 2017 Niet Thuis: over jeugd en opvoeding in tehuizen.

Kees Bakker verzorgt dit jaar de zevende Mulock Houwer-lezing.  Op basis van historisch materiaal, cijfers, actuele ontwikkelingen en bijna 50 jaar ervaring in de jeugd- en kennispraktijk reflecteert Bakker in zijn lezing op ontwikkelingen in de residentiële jeugdzorg en de pogingen om plaatsing in tehuizen terug te dringen.

27 november 2017: Een stabiel thuis.  Over het terugdringen van breakdowns.

Continuïteit en voorspelbaarheid zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het gebeurt nog vaak dat pleegkinderen een voortijdige beëindiging van een plaatsing – een breakdown – meemaken en moeten verhuizen. In het land zijn allerlei initiatieven en ontwikkelingen, van pleegouders, professionals en beleidsmakers, om breakdowns terug te dringen. Tijdens de miniconferentie worden ideeën uitgewisseld en goede praktijkvoorbeelden gedeeld, om zo elkaar te inspireren..

Kalender

  • In de kalender van Kennisnet Jeugd worden ‘evenementen’ geplaatst.
  • Het Nederlands Jeugd Instituut heeft ook een uitgebreide agenda.
  • Jeugdzorg Nederland heeft een pagina ‘Actueel’.
  • ZonMW heeft een agenda op het brede terrein van volksgezondheid, inclusief jeugd.

Gemeentelijke activiteiten

Gemeenten ontplooien (vaker) activiteiten gericht op gezinsvormen. Om pleeggezinnen te werven, hen te betrekken bij de beleidsontwikkelingen, te ondersteunen in het vormen van een netwerk, of te voorzien in praktische oplossingen. Hier vermeld ik incidenteel dergelijke activiteiten.

Apeldoorn 6 november 2017.  InHuis Apeldoorn zoekt plekken voor opvang kinderen
De gemeente Apeldoorn houdt op maandag 6 november een informatieavond voor het project InHuis. Met dit programma wil de gemeente meer steungezinnen, pleeggezinnen en gezinshuizen vinden in Apeldoorn. Bron: DeStentor.

Weert 26 oktober 2017. De pleegouderraad (POR) van Rubicon start met pleegoudernetwerk-avonden in Weert. Donderdag 28 september en donderdag 26 oktober zijn pleegouders uit heel Noord- en Midden-Limburg van 19.00 tot 21.00 uur welkom in het Fatimahuis in Weert (Coenraad Abelsstraat 31) voor de eerste netwerkavonden. Bron: Rubicon.

Wat is geweest…

Een klein archief.

 

 

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s