Netwerkversterkers van startdreamstimemedium_7973190.jpg

woensdag 12 december 2018 10:03

Er zijn in Nederland al bijna honderd pleegoudernetwerken en er komen er steeds meer bij. Drie netwerkversterkers van de NVP gaan pleegouders helpen om nieuwe netwerken bij hen in de buurt op te starten en te ondersteunen. Zo hopen we dat iedere pleegouder de mogelijkheid krijgt om andere pleegouders bij hem of haar in de buurt te ontmoeten.

Pleegoudernetwerken zijn er in alle soorten en maten: sommige netwerken bestaan uit een paar pleegouders die samen koffie drinken, bij andere netwerken zijn tientallen pleegouders betrokken en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Hoe je je pleegoudernetwerk ook wilt inrichten, je moet ergens beginnen. Om netwerken daarbij beter te kunnen helpen, gaan we samenwerken met drie netwerkversterkers: Anne, Elles, Lia en Jolanda.

De netwerkversterkers gaan op lokaal niveau helpen om netwerken voor pleegouders op te starten. Een netwerkversterker kent de lokale situatie en gaat samenwerken met pleegouders, gemeente en pleegzorgorganisatie. Na een aantal bijeenkomsten draagt de netwerkversterker zijn of haar taken in principe over aan de pleegouders.

Wil jij in jouw plaats of regio ook een netwerk voor pleegouders starten? Neem contact op met de NVP, dan brengen we je in contact met een netwerkversterker. Stuur een mailtje naar pleegoudernetwerken@denvp.nl en we helpen je verder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.