Gezinshuis voor tienermoeders


In Aalsmeer is gezinshuis ‘Con Amore’ gestart, een gezinshuis voor tienermoeders en hun kinderen, in samenwerking met zorgaanbieder Altra en Gezinshuis.com. Een nieuwe aanpak waarbij hulp wordt geboden in een zoveel mogelijk ‘normale’ gezinssituatie.

Stel je voor je bent 17 jaar en hebt een baby van 3 maanden. Je vriendje heeft je in de steek gelaten en met je eigen familie heb je geen contact meer. Toen je zwanger was ben je gestopt met school en het vinden van een bijbaan wil maar niet lukken. ’s Nachts heb je nachtmerries door de rot jeugd die je zelf hebt gehad. Je bent regelmatig geslagen door familieleden en hebt ook een tijd seksuele diensten via internet-afspraken verleend. Wat er gebeurd is, zit je dwars, maar je kan er moeilijk over praten. Je weet niet bij wie je aan kan kloppen voor hulp, maar je zoekt een veilige plek om te wonen. En je gunt je eigen dochter een betere toekomst.

logo gezinshuis.com nieuwDeze gezinshuisouders vangen drie jonge moeders met hun kind op in hun eigen huis, binnen hun eigen gezin, 24 uur per dag. Een gezinshuis heeft een zo gewoon mogelijk gezinsleven. De moeders krijgen dagelijkse begeleiding en coaching van de gezinshuisouder en specialistische hulp van een jeugdhulpverlener van Altra.

Lees verder op de site van Gezinshuis.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s