Is de rek eruit?


Om meer pleegouders te vinden, wil Pleegzorg Nederland nog meer de netwerken van pleegouders benutten. “Pleegouders kunnen bijvoorbeeld collega’s voorlichten over pleegzorg of zelf wervingsacties beginnen in hun gemeente.”

Dat is een zeer terechte constatering in een artikel in Mobiel Tijdschrift voor Pleegzorg. Wervingscampagnes zijn nodig, landelijk en lokaal, maar zijn onvoldoende. Nieuwe en meer persoonlijk gerichte werving is nodig. Netwerken van pleeggezinnen (en andere gezinsvormen) kunnen bijdragen aan behoud van bestaande pleeggezinnen en aanwas van nieuwe pleegouders en andere gezinsvormen.

Het artikel van Marc Engberts en Lindy Popma in Mobiel Tijdschrift voor Pleegzorg begint  met de vraag of ‘de rek eruit is?

Opvang van uithuisgeplaatste kinderen in een gezinssituatie heeft hoge prioriteit, maar het aantal plekken in pleeggezinnen en gezinshuizen is verre van voldoende. Pleegzorg Nederland zoekt duizenden gezinnen die voor lange of korte tijd een of meerdere kinderen willen opvangen, maar de campagnes leveren niet genoeg nieuwe plekken op om aan de stijgende vraag te voldoen. ‘Is de rek eruit?’ vroegen we aan tien mensen uit het werkveld.

Lees verder op de site van Mobiel Tijdschrift voor Pleegzorg.

https://www.mobiel-pleegzorg.nl/2017/04/is-de-rek-eruit/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s