Proefschrift ‘The development of children in foster care’


In het kader van haar promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden heeft Anouk Goemans de afgelopen jaren in samenwerking met diverse pleegzorgaanbieders in Nederland onderzoek uitgevoerd naar de ontwikkeling van kinderen in pleegzorg. Het onderzoek is afgerond en a.s. dinsdag (27 juni) zal zij haar proefschrift getiteld ‘The development of children in foster care’ gaan verdedigen.

Hier is de Nederlandse samenvatting van haar proefschrift. Geïnteresseerd in het volledige proefschrift of een presentatie over de resultaten en toepassingen? Dan kunt u een mail sturen naar: a.goemans@fsw.leidenuniv.nl.

Bron: Kennisnet Jeugd

Ook Het Leidsch Dagblad besteedt aandacht aan dit onderzoek.

Zo’n 20.000 kinderen in Nederland wonen in een pleeggezin. Ongeveer 40 procent van hen heeft ernstige gedragsproblemen. Maar over hoe zij zich ontwikkelen, is niet zoveel bekend.

Anouk GoemansOrthopedagoog Anouk Goemans volgde 500 pleegkinderen om erachter te komen welke factoren van invloed zijn op hun ontwikkeling. Ze promoveerde gisteren.

Met haar onderzoek wilde Goemans een voorspellingsmodel maken. Daarmee zou het mogelijk zijn om de ontwikkeling van pleegkinderen met een bepaalde varia van factoren te voorspellen. En daarmee zouden ingrijpende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld een overplaatsing kunnen worden voorkomen.

Eigenlijk wist ze al bij voorbaat dat het onrealistisch was om een compleet model te ontwikkelen. „Er zijn zoveel factoren. Die rondom het pleegkind, de pleegouders en de hulpverlening. Daarom wilde ik met mijn onderzoek vooral bijdragen aan de kennis over monitoring en screening.”

Verder lezen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.