Ruimte voor Jeugdhulp in Gezinsvormen (1)


Onlangs verscheen de handreiking ‘Ruimte voor Jeugdhulp in Gezinsvormen’. De handreiking geeft 5 ontwikkelpunten voor gemeenten. In ontwikkelpunt 2 (Creëer ontwikkelruimte en werk samen aan innovatie) is de tweede aanbeveling: ‘Samenwerking en innovatie tussen verschillende gezinsvormen’. Voor deze aanbeveling biedt het ‘Lokaal Netwerk Gezinsvormen’ een oplossing.

Het met elkaar verbinden van steungezinnen, pleeggezinnen en gezinshuisouders, zodat deze elkaar kunnen ondersteunen in hun taak, voegt veel waarde toe. Steungezinnen, pleegouders en gezinshuisouders hebben veel behoefte aan onderlinge uitwisseling. Gemeenten kunnen onderling contact en kennisdeling tussen gezinnen stimuleren, met of zonder de steun van de zorgaanbieders. In een aantal gemeenten ontstaan er nu zulke netwerken van gezinnen . Voor sommige specifieke groepen, zoals pleeggrootouders, christelijke gezinnen of islamitische gezinnen , is het ook waardevol om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring uit te wisselen over hun positie binnen

In de gemeenten Houten en Haarlemmermeer – en andere gemeenten – zijn zulke netwerken in ontwikkeling. Meer weten? Kijk dan op ook de pagina over lokale netwerken.

Later meer over deze handreiking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s