Veelgestelde vragen & antwoorden over gezinshuizen


Op een uitgebreide pagina van de William Schrikker Groep vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden over gezinshuizen en gezinshuisouder zijn (worden).

Een gezinshuis is een zorgvorm waarbij twee of meerdere kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking voor langere tijd opgenomen wordt in het gezin van de gezinshuisouders. die er bewust voor gekozen hebben deze kinderen onder zo normaal mogelijke omstandigheden te laten opgroeien.

Klik hier voor alle vragen en antwoorden.

Een gezinshuisouder geeft hierop wel het volgende (en terechte) commentaar.

Je moet hier wel vermelden dat de uitleg over gezinshuizen beperkt is tot het werkveld van de WSG. AWBZ zou de reden zijn voor plaatsing in een gezinshuis? Volgens mij is dat om twee redenen een verkeerde voorstelling van zaken. LVB of meervoudig is slechts een deel van de mogelijkheden binnen de gezinshuizen. Vergeet niet: specialistische jeugdzorg of jeugdzorg plus. Maar LVB is ook geen reden om niet in een pleeggezin te kunnen plaatsen. Die matching loopt anders. Gezinshuisouders zijn professionals en tegenwoordig kunnen zij zelf in veel gevallen (indien zelfstandig) zorg aanbieden. Daarnaast is de era AWBZ beëindigd. Voor echt goede uitleg over gezinshuizen vindt je info bij Gezinshuis.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s