Toets Nieuwe toetreders jeugdhulp: gezinshuis De Haar


Bij thuiskomst van een aantal jongeren constateren de inspectie een gemoedelijke interactie tussen de jongeren onderling en tussen de gezinshuisouders en de jongeren. Oftewel: de gezinshuisouders voldoen aan de eis ‘Professionals hebben tijd en aandacht voor de kinderen.’ Ook het ‘gewone leven’ komt tot zijn recht:

Alle jongeren gaan naar school of zitten in een traject om weer naar school te gaan. De jongeren kunnen afspreken met vrienden en vriendinnen en hebben de mogelijkheid om te sporten. Alle jongeren hebben toegang tot een huisarts en een tandarts.

Deze tekst staat in het rapport van de Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg , die in mei 2016 onaangekondigd onderzoek deden bij Gezinshuis De Haar in De Heurne. Doel van het onderzoek was om te bepalen of Gezinshuis De Haar voldoet aan de basiseisen voor verantwoorde jeugdhulp.

Gezinshuis De Haar voldeed op het moment van het onderzoek aan twaalf van de veertien beoordeelde verwachtingen uit het toetsingskader Nieuwe toetreders jeugdhulp. Inmiddels heeft Gezinshuis De Haar maatregelen genomen zodat wordt voldaan aan de veertien verwachtingen. Dit betekent dat de inspecties deze aanbieder van jeugdhulp niet meer beschouwen als nieuwe toetreder.

Bron: de gezamenlijke inspecties Jeugdzorg. Het volledige rapport is hier te lezen.

In april en mei 2016 hebben de inspecties de toets Nieuwe toetreders jeugdhulp uitgevoerd bij de gezinshuizen Yolo, De Latei en De Haar, het logeerhuis De Instuif en het Driestroomhuis Bij Cor en Frans. Bron De Nationale Zorggids.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s