Parkeeroverlast door gezinshuis?


In Emmen maakten omwonenden bezwaar tegen de opvang van drie kinderen met een beperking in een gezinshuis. Ging het daarbij alleen om parkeeroverlast?

In Emmen verzetten drie omwonenden zich tegen het gebruik van een woning als zogeheten gezinshuis. Zij vrezen of ervaren (parkeer-)overlast. Ook zou de gemeente procedurele missers hebben gemaakt.

Uit het artikel in het Dagblad van het Noorden wordt niet duidelijk wat de werkelijke bezwaren zijn. Is het ‘angst’ voor overlast van deze kinderen? Is er toch veel ‘verkeer’ van mensen en auto’s, niet ongewoon bij een gezinshuis? Ik lees zelden over bezwaren over gezinshuizen. In principe zijn gezinshuizen te beschouwen als gewoon wonen.

De gemeente verleende een vergunning omdat het gezinshuis volgens haar qua ruimtelijke uitstraling vergelijkbaar is met andere vormen van bewoning. ’s Heeren Loo betoogt dat de drie kinderen ook drie biologische kinderen van het stel hadden kunnen zijn. Dan was er helemaal geen vergunning nodig geweest.

Ik hoop dat de ‘uitstraling’ van het gezinshuis een heel andere zal zijn, ook voor deze buren. Namelijk dat kinderen die niet thuis kunnen wonen en die een beperking hebben, een normaal leven kunnen leiden, in een gewone buurt, met gewone contacten met hun buren. Dat het heel gewoon is dat dergelijke kinderen in jouw buurt wonen en niet ‘weggestopt’ in leefgroepen op locaties die meestal niet in gewone buurten staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s