‘Gun jongeren in pleegzorg blessuretijd’


Als pleegkinderen achttien jaar worden, zijn ze voor de wet volwassen. De jeugdhulp en pleegzorgvergoeding stoppen en er moet van alles geregeld worden. De achttiende verjaardag is daarmee een belangrijke markering in het leven van pleegkinderen. Dit gegeven is de aanleiding voor het boek 18 x 18. Pleegkinderen op de drempel. Hierin komen achttien achttienjarigen aan het woord die zijn opgegroeid in een pleeggezin of gezinshuis. Het boek bevat een krachtig pleidooi voor het recht op verlengde pleegzorg voor alle pleegkinderen.

Een nieuwe start in je leven maken, nieuwe volwassenen gaan vertrouwen, het kost kinderen die in een pleeggezin worden geplaatst veel tijd en aandacht, terwijl ze hun energie ook nodig hebben voor de gewone dingen van het opgroeien, zoals naar school gaan en vriendschappen opbouwen. Verlengde pleegzorg is nu nog een soort gunst, maar het zou iets moeten worden waarop ieder pleegkind recht heeft.

Bestelinformatie
18 x 18. Pleegkinderen op de drempel wordt uitgegeven door Lecturis. ISBN 978-94-6226-177-8, € 15,00. Samenstelling en redactie: Femmie Juffer, Lindy Popma en Monique Steenstra. Fotografie: Ton Hendriks.

Bron: Universiteit van Leiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s