Ontwikkeling e-learning voor pleegouders


Augeo Foundation en Stichting Kinderpostzegels Nederland hebben het initiatief genomen om een pilotproject op te zetten voor de ontwikkeling van e-learning voor pleegouders. Dit idee is voorgelegd aan het Landelijk overleg pleegzorg, waarop een 5-tal pleegzorgaanbieders zich hebben aangemeld voor deelname aan de pilot. Het project wil beantwoorden aan de groeiende vraag naar gerichte en kwalitatief goede bijscholing voor pleegouders, die vaak maar weinig tijd hebben om hierin te kunnen investeren.

Augeo Foundation en Kinderpostzegels stellen de e-learning kosteloos beschikbaar aan de deelnemende pleegzorgorganisaties. Als tegenprestatie wordt aan de organisaties wel een implementatieplan gevraagd, zodat de bij hen aangesloten pleegouders de e-learning ook daadwerkelijk kunnen toepassen.

In overleg met de projectpartners en aansluitend op de uitkomst van de inventarisatie van het project ‘Investeren in de kracht van pleegouders’ (dat in opdracht van Kinderpostzegels wordt uitgevoerd door de NVP en PIONN), is voor de eerste module van deze pilot het onderwerp ‘Hechting en omgaan met moeilijk gedrag van pleegkinderen’ gekozen. Het is een praktische cursus. Pleegouders krijgen een korte uitleg over hechting, informatie over hoe onveilige hechting terug te zien is in gedrag van pleegkinderen en hoe je daar als pleegouder op kunt reageren. Vervolgens zijn er een aantal casussen waarmee de pleegouders kunnen oefenen en waarbij ze handvatten en tips krijgen, passend bij die situatie.

Het concept voor de module is op dit moment in de afrondende fase. De module zal beschikbaar zijn voor gebruik vanaf februari. De pilot zal naar verwachting eind 2016 worden afgerond. Afgaand op de resultaten, zal gekeken wordt naar de mogelijkheid van een bredere implementatie en voor uitbreiding van het aantal modules.

Bron: Kennisnet Jeugd

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s