Woonruimte voor 18+


Stichting In de Wingerd in Wapenveld (Gld) opende zaterdag 31 oktober een woonruimte voor jongeren in de jeugdzorg van 18 jaar en ouder. In dit gebouw wordt woonruimte geboden aan jongeren die de leeftijd van 18 jaar passeren. Lees er meer over in ons persbericht.

????????????????????????????????????De leeftijdsgrens van 18 jaar binnen de jeugdzorg leidt tot belemmeringen in de hulpverlening aan kwetsbare jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Het gaat voornamelijk om jongeren die in hun ontwikkeling nog niet in staat zijn om zelfstandig te functioneren, hoewel zij volgens de wet meerderjarig zijn. Door de afwezigheid van een sociaal netwerk en een ondersteunende thuissituatie ontbreekt het deze jongeren aan steun en aansturing op de weg naar zelfstandigheid.

Hiermee wil In de Wingerd een geleidelijke en meer natuurlijke overgang naar zelfstandigheid voor deze kwetsbare groep realiseren. Zowel doorstroom van jongeren vanuit het gezingshuis In de Wingerd naar dit woon- en begeleidingstraject, als instroom van buiten is mogelijk.

Bron: Gezinshuis.com. Meer informatie over gezinshuis In de Wingerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s