Opvang en Wonen in Gezinsverband (OWG)


Jaarlijks komen veel kinderen zonder ouders naar Nederland en vragen asiel aan. Zij moeten hun geboorteland verlaten vanwege ongewenste omstandigheden en worden ook wel alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s) genoemd. Zij hebben behoefte aan de veiligheid, de warmte en de aandacht van een gezin. Voor Opvang en Wonen in Gezinsverband (OWG) zoekt Nidos gezinnen/alleenstaanden die bereid zijn om kinderen voor een korte of langere periode in huis op te nemen.

Alle kinderen in Nederland hebben recht op de zorg, hulp, begeleiding en bescherming die zij nodig hebben. Ongeacht hoe het komt dat ze hier zijn. Dit is overigens meer dan een morele verantwoordelijkheid, het vloeit voort uit internationale verdragen. Met name uit het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK). Dit verdrag laat niet toe dat onderscheid gemaakt wordt tussen kinderen die rechtmatig en kinderen die niet rechtmatig in Nederland verblijven. Het Rijk heeft hierover een factsheet gemaakt. Bron Voordejeugd.nl.

Nidos logoNidos wil de kinderen zoveel mogelijk in gezinnen uit hun eigen of een verwante cultuur plaatsen. Het Nidos spreekt dan over cultuurgezinnen. Zo blijven ze verbonden met hun oorsprong, terwijl het gezin ook een goede brug vormt naar de samenleving. Het grote merendeel van de gezinnen is van allochtone herkomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s