Gezinsvormen in de (lokale) media


Gezinshuizen en andere gezinsvormen, zoals pleegzorg, meeleefgezinnen, logeergezinnen, zijn een landelijk ‘verschijnsel’, maar een lokale realiteit en praktijk. Dat zie ik ook terug in de media-aandacht. Een enkele keer in het landelijke nieuws, maar regelmatig in de lokale pers, berichten over gezinsvormen en de activiteiten van de gemeenschap om die gezinsvorm heen..

Hieronder een mooi voorbeeld over het gezinshuis Ermelo, waaruit blijkt dat het gezinshuis gedragen wordt door een grote groep vrienden. Het gezinshuis is van de gemeenschap.

In aanwezigheid van diverse sponsoren, genodigden en bestuursleden van de Stichting Vrienden Gezinshuizen Ermelo, mocht Gezinshuis Ermelo een gezinsbus in ontvangst nemen. Dankzij de inspanningen van de Stichting in samenwerking met fondswerver Fokke Heutink en het netwerk van Gerard Meinen, werd een bedrag van 27.000 euro voor dit goede doel bij elkaar verzameld. Peter Hopman (Broekhuis Ford Harderwijk) overhandigde de bus aan de gezinsouders, die het glimmend uitziende vervoersmiddel, inclusief met stoere velgen, dankbaar in ontvangst namen.

Deze week besteedde RTV Drenthe ook aandacht aan een gezinshuis. Bron van het bericht over het gezinshuis Ermelo: Het Kontakt Ermelo. Ook aandacht in ‘Ermelo van nu’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s