Gestage groei éénouder gezinnen


De afgelopen tien jaar is sprake van een gestage stijging van het aantal jeugdigen dat in eenoudergezin opgroeit. In 2004  ging het nog om 574.504 kinderen en jongeren.In 2014 woont 14 procent van alle kinderen en jongeren van 0 tot 25 jaar in een eenoudergezin. Dat zijn 691.331  kinderen en jongeren.

Eenoudergezin1

Ruim 8 procent van de pasgeboren baby’s woont in een eenoudergezin. Van de 17-jarigen woont bijna 20 procent bij één ouder.

Een eenoudergezin is een gezin waarbij minimaal één minderjarig kind bij een ouder woont. Cijfers over eenoudergezinnen in Nederland komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat dan om cijfers over huishoudens met volwassenen en inwonende kinderen die een ouder-kind relatie hebben. Pleegkinderen worden niet meegerekend, maar adoptie- en stiefkinderen wel.

Bij kinderen van Antilliaanse en Arubaanse herkomst is dit percentage het hoogst (37 procent), gevolgd door kinderen met een Surinaamse herkomst (36 procent). In totaal groeit 20 procent van de allochtone kinderen, en 11 procent van de autochtone kinderen, op in een eenoudergezin.

Eenoudergezin2Bron: NJi.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s