Gezocht: gezinshuizen voor Delftse kinderen


Jeugdformaat, de organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden, is op zoek naar gezinnen die kinderen met pittige gedragsproblemen een stabiel thuis kunnen geven. Bijna honderd kinderen uit Delft kunnen door diverse omstandigheden niet thuis wonen en verblijven daarom in pleeggezinnen of in gezinshuizen van Jeugdformaat buiten Delft.

Jeugdformaat steunt de ideeën van een lokaal netwerk gezinsvormen. Kinderen die (toch) uit huis geplaatst worden, moeten in een ander gezin worden opgevangen (amendement Ypma bij de Jeugdwet). Ons idee is om kinderen zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke omgeving te laten. Dat idee wordt door Jeugdformaat in de praktijk gebracht.

Jeugdformaat logo“In plaats van dat deze kinderen in Delft wonen, verblijven zij in een andere gemeente”, zegt Karin Geurts, teamleider Hulp in gezinsverband van Jeugdformaat. “Dat is jammer, want daardoor kunnen zij niet op hun vertrouwde school blijven en sportclub. Daarom zoeken we voor hen een gezinshuis in Delft.”

Maandagavond 1 juni houdt Jeugdformaat vanaf 20.00 uur een informatieavond voor geïnteresseerden die kinderen een veilig thuis willen bieden. Meer informatie en aanmelden voor deze avond kan via www.gezinshuisouder.nl.

Bron: Delftse Post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s