Jubileum voor Zoetermeerse gezinshuisouders


Dit jaar vieren Yvonne en Rob Overvliet een bijzonder jubileum. Al tien jaar zijn zij gezinshuisouder bij Jeugdformaat. Het echtpaar uit Zoetermeer behoorde tot de eerste gezinshuisouders die in 2005 met deze bijzondere baan in de jeugdhulpverlening begonnen. Aan hun drijfveer is in een decennium niets veranderd, zegt Yvonne.

“In de tijd dat de kinderen bij ons verblijven, willen we ervoor zorgen dat zij kind kunnen zijn. Ondanks alles wat zij hebben meegemaakt, willen we hen ondersteunen en een kans op ontwikkeling geven.”

Jeugdformaat gezinshuisouder Yvonne OVervlietVolgens de Zoetermeerse is er een groot verschil tussen een pleeggezin en een gezinshuis. De kinderen in een gezinshuis hebben te maken met pittige problemen, waardoor ze niet in een pleeggezin geplaatst kunnen worden. “Daarom is een pedagogische achtergrond en opvoedervaring echt nodig”, benadrukt Yvonne.

“Het is heftig om kinderen te helpen met bijvoorbeeld ernstige hechtingsproblemen of met ADHD gerelateerde problematiek. Dan heb je een professionele achtergrond nodig om de kinderen de juiste hulp te kunnen bieden en hun leven weer in juiste banen te leiden. We vormen een team samen met een ambulant hulpverlener en een gedragswetenschapper. Binnen dit basisteam begeleiden we de kinderen zo goed mogelijk.”

Het hele artikel in Dichtbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s