Vergeten kinderen: de cijfers


De meest recente cijfers van Jeugdzorg Nederland, Federatie Opvang en het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers), tonen aan dat er ruim 33.000 kinderen van 0 tot 18 jaar in Nederlandse opvangcentra verblijven:

  • 11.675  kinderen zijn in 2013 op advies van Jeugdzorg uit huis geplaatst. Ze verblijven in residentiële (24-uurs opvang) opvanglocaties, omdat de thuissituatie te onveilig of te instabiel was
  • 4.294 kinderen wonen in 2012 met hun moeders in de vrouwenopvang. Ze zijn medeslachtoffer van huiselijk geweld of hebben dit zien gebeuren.
  • 6.950 kinderen werden in 2013 opgevangen en begeleid in dagopvangcentra, omdat de thuissituatie te instabiel is. Deze kinderen kampen met ontwikkelingsachterstanden of gedragsproblemen.
  • 3.023 kinderen verbleven in 2012 met hun ouder(s) in maatschappelijke opvangcentra, omdat moeder en/of vader de woonlasten niet langer konden dragen.
  • 7.519 kinderen verbleven eind 2014 met hun moeder en/of vader in asielzoekscentra, omdat ze om verschillende redenen hun thuisland moesten ontvluchten.

Soms zonder dat u het weet op een geheime locatie bij u om de hoek om hun veiligheid te garanderen. Vergeten kinderen van 0 tot 18 jaar die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien in sobere opvangcentra met minimale speelmogelijkheden. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. We geven deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. We bieden vrolijke activiteiten en evenementen waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn. En we ondernemen initiatieven om de situatie van deze kinderen onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke instanties en het Nederlandse publiek.

Bron Het Vergeten Kind. Kijk ook de trailer van nog geen twee minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s