Uitwijkhuis voorbeeld van wijkgerichte (jeugd)zorg


In de Regio Rijnmond is door FlexusJeugdplein een bewuste keuze gemaakt om alle zorg een sterk wijkgericht karakter te geven. Peter Vergouwe van FlexusJeugdplein vertelt tijdens de tweede bijeenkomst van Jong in de Buurt over de succesfactoren en uitdagingen van twee nieuwe werkwijzen: uitwijkhuizen en steungezinnen.

‘We geloven dat kortdurende uithuisplaatsingen met actieve betrokkenheid van ouders én in de directe leefomgeving van kinderen het meest effectief is’ zegt Peter over de achterliggende visie.

Lees verder op de site van (de vereniging) Associatie voor jeugd. De omschrijving van het uitwijkhuis staat op de site van FlexusJeugdplein.

Uitwijkhuis

Om gezinnen die jeugd- en opvoedhup krijgen te onlasten, kunnen de kinderen – aanvullend op de ondersteuning van de coach – één of meerdere dagdelen worden opgevangen in een Uitwijkhuis.

Werkwijze
De omvang van de opvang is afhankelijk van de behoefte. De ouders blijven primair verantwoordelijk voor de zorg voor hun kind en worden intensief betrokken bij de opvoeding en dagelijkse gang van zaken. De ondersteuning van het Uitwijkhuis duurt maximaal een half jaar. De coach blijft ook in die periode nauw betrokken bij het gezin.

Aanmelden
Gezinnen kunnen door hun coach aangemeld worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s