Bewezen beter en goedkoper in 2012 en in 2015


Sociaal hulpverleners Mirjam en Lucas zegden hun werk op om thuis te zorgen voor zes uithuisgeplaatste en hun drie eigen kinderen. Het pleeggezin met professionals is in opkomst. Dat zeggen zij in een artikel in de Volkskrant in oktober 2012. Ook al leven we nu in 2015, de boodschap is nog steeds actueel.

Gezinshuizen voor uithuisgeplaatste jongeren zijn in opkomst als alternatief voor tehuizen. In gezinshuizen leven jongeren van 0 tot 23 jaar die door problemen in de gezinssituatie niet langer thuis kunnen wonen. In tegenstelling tot een pleeggezin, is minimaal een van de gezinshuisouders een professionele hulpverlener.

Gezinshuizen hebben bewezen een bijdrage geleverd aan betere en goedkopere opvang van uithuisgeplaatste kinderen. Doordat gezinshuisouders fulltime werken voor het gezinshuis, ervaren de ‘inhuisgeplaatste’ kinderen het ritme en de warmte van een ‘normaal’ gezinsleven, maar krijgen ze ook de begeleiding die past bij hun emotionele problematiek.

Mirjam en Lucas zijn inmiddels (2015) druk met nieuwe plannen, onder andere (begeleid) wonen voor jongeren die 18 zijn geworden. Voor hen is het vaak nodig nog een tijdje begeleiding te houden. Zie ook mijn bericht 18- / 18+.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s